Karya Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Tanışık, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Prof. Dr. Rahmi Nurhan Çelik, Vakıf Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Saruhan, Mütevelli Heyeti Üyesi Asuman Tanışık, Vakıf Denetleme Kurulu Başkanı Kazım Yetiş ve Vakıf Üyesi Celal Derya Bodrum Belediye Başkanı Sn. Ahmet Aras'ı makamında ziyaret etti.

Kuruluşu Geriş Köyü'nde olan Karya Vakfı'nın uzun zamandır özellikle Bodrum odağında birçok sivil inisiyatif ve yerel yönetim içinde görev alan üyelerden oluşması konuyu Bodrum Yarımadası, Leleg kültürü, Mausolleion, sarnıçlar ve yel değirmenleri gibi mimari kültür envanteri gibi eksenlerde topladı. Antik tarih yazımının önde gelen isimlerinden Herodotos'tan büyük Karya satrabı Maussollos'a, Cevat Şakir'in kitaplarından Azra Erhat'ın Mavi Yolculuğu'na...birçok katmanlı verinin kesiştiği bir bölge olarak Bodrum'un gelecek projeksiyonları ile vakfın vizyonel yol haritası karşılıklı olarak konuşuldu. Halikarnassos başta olmak üzere; Aspat, Termera, Telmissos, Myndos, Madnasa ve Pedasa gibi arka Leleg yerleşimlerinin bütünlüğü ise bir diğer gündem maddesi olarak değerlendirildi.

Ayırdığı zaman ve içtenliği dolayısıyla Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a ve görüşmenin organizasyonundaki katkılarından dolayı Karya Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Saruhan'a teşekkür ederiz.