İsmail KALYONCUOĞLU
Vakıf Kamu İşleri Koordinatörü ve Yönetim
ismail@karia.org.tr

Trabzon’un Çaykara Koldere Köyü’nde 1954 yılında doğup, ilkokulu aynı köyde okumuştur. Diğer eğitimlerini İstanbul ve Ankara’da İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlamıştır. 1977 yılında Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’na girip, Özel Kalem Müdürü olarak atanan İsmail Kalyoncuoğlu.1980 yılına kadar 4 Bakan ile çalışmış.1980-1983 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı’na Özel Kalem Müdürü ve Baş Müşavir olarak atanmıştır.Sırası ile; Devlet Planlama Teşkilat Müsteşarlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği İletişim Baş Müşavirliği görevlerinde bulunmuş, 2000 yılında yılın en başarılı Özel Kalem Müdürü olarak seçilmiştir. Müsteşar Yardımcılığı Vekili T.B.M.M’de Danışman ve Baş Danışmanlıklar’da yer alan Kalyoncuoğlu. T.B.M.M’de sırası ile; Plan Bütçe Komisyonu, Kit Komisyonu, Ulaştırma ve Bayındırlık Komisyonları’nda görev yapmıştır. Şimdi ise, T.B.M.M. Plan Bütçe Komisyonu’nda görev yapmaktadır. 40 yıllık devlet memuriyeti içinde; 7 Bakan, 3 Başbakan Yardımcısı, 4 Müsteşar ve 6 Orgeneral’e İletişim Müşaviri olarak hizmet vermiş, Üstün Madalya hizmetine layık görülmüştür. Birçok üniversitenin ve vakfın kuruluşlarında Kurucu Üyelikler’i bulunan İsmail Kalyoncuoğlu, Türk Dünyası Parlamenterler Birliği Koordinatörlüğünü de yürütmektedir. Şu anda; Karya Kültür ve Eğitim Vakfı’nın Vakıf Kamu İşleri Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Özel Pilot Eğitim Brövesi ve Uzak Yol Kaptanlığı ehliyeti de bulunan Kalyoncuoğlu, evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.