SEMPOZYUM HAKKINDA

Sevgili Meslektaşlarımız,

2008 yılında Mersin’de “Antik Çağda Anadolu’da Zeytinyağı ve Şarap Üretimi” ve ardından 2011 yılında İzmir Urla’da gerçekleştirilen “Antikçağ’da Doğu Akdeniz’de Zeytinyağı ve Şarap Üretimi” konulu iki Uluslararası sempozyum gerçekleştirilmiş ve sunulan bildiriler iki ayrı kitap ile tanıtılmıştı. Yapılan bu iki etkinliğin ardından şimdi Muğla’da “Eski Çağ’da Ege ve Akdeniz'de Zeytinyağı ve Şarap Üretimi: Kırsal Yerleşimler, Kentsel Merkezler ve Ticaret” başlıklı yeni bir sempozyum düzenlemeyi planlıyoruz. Kasım 2022 yılı içinde Bodrum’da yapacağımız zeytinyağı ve şarap üzerine birçok konunun tartışılacağı bu organizasyonda aşağıda belirtilen ya da bağlantılı konularda bildirilerin sunulması beklenmektedir.

Prof. Dr. Adnan Diler

Düzenleme Kurulu Başkanı

ABOUT SYMPOSIUM

Dear Colleagues,

Two International symposiums, "Olive Oil and Wine Production in Anatolia in Antiquity" and "Olive Oil and Wine Production in the Eastern Mediterranean in Antiquity”, were held in Mersin in 2008 and Urla, İzmir in 2011, and the papers presented were introduced in two separate books. After these two meetings, we are now planning to organize a new symposium titled "Olive Oil And Wine Production in The Aegean and Mediterranean in Antiquity: Rural Settlements, Urban Centers and Trade" in Muğla. For this new event, which will be held in Bodrum in November 2022, where many issues on olive oil and wine will be discussed from many perspectives, it is recommended that the participants consider the following topics.

Prof. Dr. Adnan Diler

Organization Committee Chairman