Mustafa TANIŞIK
Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı
mustafa@karia.org.tr

1955 Ankara Doğumludur.İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’da tamamlayarak eğitim hayatına Ankara Hacettepe Üniversitesi Kimyagerlik Bölümü’nde okuyarak devam eden Mustafa Tanışık, 1980 yılında mezun olmuştur. 1981 yılından itibaren İstanbul merkezli D.Akgönül Makina ve Teknik Cihazlar firmasının Anadolu Temsilcisi olarak laboratuvar teknik cihazları ve üç boyutlu ölçüm cihazları pazarlaması ve bu cihazların satış sonrası teknik destek işlerini yapmıştır. 1985-1987 yılları arasında ise, Komili Teknik Hizmetler San. A.Ş. firmasının Anadolu Bölge Bayiliği görevini üstlenmiştir. 1987 yılında Tanışık Haritacılık ve Proje Tic.Ltd.Şti.’yi kuran Mustafa Tanışık Türkiye’de İller Bankası halihazır harita ve belediyelere imar uygulaması taahhüt işleri yapmış, ayrıca Topcon Europe, Ashtech İnc. ve Bright & Sons Kassel- Almanya haritacılık ölçüm cihazları üreten firmaların Türkiye mümessilliğini 1994 yılına kadar devam ettirmiştir. 1995 Yılında Sistem Bilgisayar ve Teknik Hizmetler San.A.Ş.’yi kuran ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Tanışık 1995 yılından bu yana Genesis Teknik Hizmetler Ltd.Şti ve CMT Mühendislik Teknik Hiz. İnş. Turz. ve San. Tic.Ltd.Şti.’yi de kurmuştur. Bu firmalarda 1995 yılından bu yana LEICA Geosystems A.G., WINGTRA A.G., AMBERG TECHNOLOGIES, HI-TARGET SURVEYING gibi uluslararası firmaların Türkiye mümessilliklerini yürütmektedir. Mustafa Tanışık 2016 yılında Bodrum Yarımadası ve Çevresini Koruma Derneği’nin kurucu üyesi olmuş ve başkanlığını yapmıştır. Şu anda Kurucusu olduğu Karya Kültür ve Eğitim Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı’dır. F.Asuman Tanışık ile evli olan Mustafa Tanışık’ın, makina mühendisi olan Y. Tamer Tanışık ile iletişim ve tasarım eğitimli E. Can Tanışık adında iki oğlu vardır.